lördag 27 februari 2010

att sälja lägenhet.

Foton: Emelie Wååg
mellanrum
Jag har ett litet problem som jag behöver er hjälp med. Ska sälja min lägenhet, men vet inte vilken mäklare jag ska välja, om man ens behöver en sån? Det är ju smidigt med en mäklare som sköter allt tråkigt men är det värt det? Sen finns ju Hemverket, någon som testat dem? Bilderna fotar jag själv i vilket fall. Ja, behöver alla tips och råd jag kan få! Mäklare eller inte mäklare, det är frågan?
mellanrum
Ha en mysig lördagkväll!
emelie

torsdag 25 februari 2010

efter tio.

Bild: Beckmans
mellanrum
Har ni kikat på Efter Tio med Malou den här veckan? I så fall har ni säkert sett att gästerna i programmet sitter i den här soffan på bilden ovan.
Försökte hitta mer info om den men hittade först ingenting, men så av en slump hittade jag den hos Oscar Andersson som läser formlinjen på Beckmans. Den är tillverkad av återvunna klätterrep och ser ut som en hamock/hängmatta.
Igår var Anna Anka gäst i programmet och jag kunde inte låta bli att tänka på vilken kontrast det blev mellan inredningen och henne.
mellanrum
Ha en trevlig kväll.
emelie

organisera i röran.

Bild: Granit
mellanrum
Som ni säkert vet vid det är laget så är Granit butiken med stort stort B i mitt liv. Fick precis ett mail om att deras tidskriftsamlare från och med nu alltid kommer att kosta 19 kr. Är inte detta ett megatecken på att det nu är dags att börja organisera i röran?
Synd att Granit ligger så långt bort, annars hade jag börjat städa med detsamma..
mellanrum
Ha en underbar dag!
emelie

tisdag 23 februari 2010

vitaminkick.

mellanrum
Snön är väldigt vacker att se på men nu är jag galet trött på den. Eftersom tåg- och tunnelbanetrafik inte riktigt fungerar som den ska än så har jag valt att börja min praktik på måndag istället. Längtar tills jag äntligen får komma dit!
Var tvungen att hitta en bild med lite vitaminkick i så att jag kan drömma mig bort till våren. Bilden hittade jag hos House Doctor och som vanligt så är deras bilder helt fantastiska! Nu vill jag verkligen ha värme och sol!
mellanrum
Må gott!
emelie

söndag 21 februari 2010

sankt jörgen park resort.

Bilder: Sankt Jörgen
mellanrum
Fick en underbar födelsedagspresent av Hannes när jag fyllde år. En natt på Sankt Jörgen Park Resort med spabehandlingar. Snön höll på att sätta stopp för det hela men vi valde att ta bilen istället för tåget som var ett bra val då alla tåg varit och är inställda. Väl framme hoppade vi i morgonrockarna och sedan hade vi en fantastisk eftermiddag och kväll nere på spa-avdelningen. Började med en duo-behandlingen som innehöll vattenfall och kroppsinpackning sedan gjorde jag en ansiktsbehandling. Kan varmt rekommendera detta, galet skönt! Hela vistelsen har varit super, mycket bra service och jättebra mat. Hade helst stannat ett par dagar till.
mellanrum
Ja, för en vecka sedan skrev jag att jag skulle sova i en tältsäng i Solna i natt. Men vädrets makter har satt stopp för min resa upp till Stockholm, tåget är inställt. Missar därför min första dag på Ikea i morgon vilket känns supertråkigt. Dessutom har jag ingen möjlighet att få kontakt med min handledare förens i morgon och det känns verkligen inte bra!
mellanrum
Tack Hannes för en underbar helg och tack alla ni som kommer in här på bloggen, lämna gärna en kommentar så jag vet vem du är!
emelie

fredag 19 februari 2010

lovisa burfitt hos rädda barnen.

mellanrum
Var inne på min dagliga runda hos Lotta Agaton och fick syn på de här snygga illustrationerna av Lovisa Burfitt som finns hos Rädda Barnens webbshop. Det är vid de här tillfällena jag hatar att vara student.
mellanrum
Trevlig helg!
emelie

onsdag 17 februari 2010

projekt copy shop.

Tänkte att jag skulle visa er ett projekt som jag och Louise avslutade förra veckan. Vi hade två veckor på oss att strukturera upp "butiken" Copy Shop i Kungsbacka. Ett superroligt uppdrag!

Före:

Efter:

För att få ett renare intryck runt entrén flyttade vi alla affischer till ett eget fönster där vi satte upp en text där det står affischera gärna här. Vi flyttade även de små skyltarna från det högra skyltfönstret till entréfönstren för att tydligt kunna visa tillfälliga erbjudanden osv. Även en frostad folie med budskap om vad Copy Shop gör sattes upp på fönstren.

Före: Efter:Före:
Efter:
Strukturerat och rensat upp. Tanken var stängd förvaring även till vänster men budget och tidsbrist satte stopp den här gången tyvärr.

Före:
Efter:
Copy Shops färger är svart, rött och vitt. Detta ville vi förtydliga.

Före:
Efter:
Före:Efter: Före:
Efter:

Ännu fler bilder kan ni hitta hos Louise.
emelie

tisdag 16 februari 2010

tillgjort eller nödvändigt.

Bild: Alvhem
mellanrum
Trots att jag så väl vet om att lägenheter som denna är stylade från topp till tå så går jag på det. Inte bara en gång, utan om och om igen. Det gör mig ingenting, många är emot det här med styling för att det ska vara personligt i ett hem. Självklart, men, långt ifrån alla har ett hem som är mysigt personligt. Så jag ser mer än gärna lägenheter i tillgjord personlighetsskrud framför dammiga råtthål. Vad tycker du?
mellanrum
Sov gott.
emelie

söndag 14 februari 2010

vårboost.

Foton: Pia Ulin
mellanrum
Lite vårinspirerande bilder för H&M Home av Pia Ulin. Har man någonsin längtat så mycket efter våren som man gör nu? Jag längtar ihjäl mig i vilket fall.
mellanrum
Nästa vecka vid den här tiden ligger jag och sover i en tältsäng i Stockholm, för på måndagen börjar min praktik på Ikea, Kungens Kurva. Wish me luck?
emelie

lördag 13 februari 2010

alla hjärtans dag.

All kärlek åt er!
Finaste tavlorna kommer från Coulson Macleod.
Ett litet ha-begär tickar i mig.
mellanrum
Njut av en underbar dag i morgon.
Vilken dag det än är - ta vara på varandra.
emelie

tisdag 9 februari 2010

hemma hos jan.

Foto: Emelie Wååg Bild: Elle interiör
mellanrum
Ännu en favorit plockad ur senaste Elle Interiör. Här hemma hos Jan Rundgren, ni vet han som gjorde entrétorgsutställningen på Formex i år. Bilderna är snäppet finare i den riktiga tidningen, såklart! Hans hem består av en härlig stilmix och det syns att möblerna är noga utvalda med hållbarhet och långsiktighet i åtanke.
mellanrum
Ha en underbar dag.
emelie

måndag 8 februari 2010

upplyftare.

mellanrum
Någon slags vintersvacka har kommit över mig och bloggen. Men idag när jag kom hem efter en lång dag i Göteborg så låg Elle Interiör där och det hjälpte mig faktiskt att komma upp lite ur prestationsångestgropen. Så nu är jag uppe på ytan och nosar igen. Känns skönt och upplyftande. Köket som finns hemma hos Dan och Li var otroligt fint så ville visa er det! Har redan hittat miljoner go'bitar som jag måste visa er, men det spar jag till en annan dag.
mellanrum
Må gott!
emelie

lördag 6 februari 2010

mios vårkatalog.

Bild: Mio Collage: Emelie
mellanrum
Ny hemsida och ny vårkatalog för Mio. I höstas kom för första gången en egen höstkatalog och nu kommer det en vårkatalog. Detta gör att Mio lättare kan följa de stora trenderna som råder. I vårkatalogen kan vi se den nya soffan Yesterday som blickar tillbaka på 50-talet med dess runda former och knappar i ryggen. På framsidan av katalogen ser vi kuddar med folkloremönster som ger oss den rätta hantverkskänslan. Klicka in på Mios hemsida för att bläddra i webkatalogen eller beställ ett ex hem i brevlådan.
mellanrum
Ha en mysig lördagkväll.
emelie

fredag 5 februari 2010

badrumsinspiration.

Bild: Livingetc
mellanrum
Denna bild har hängt med i mitt huvud sen i somras när jag köpte Living etc i Thailand. Måste börja samla kakelplattor för så här ska jag ha någon dag i framtiden. Galet fint!
mellanrum
Förlåt för dålig uppdatering de senaste dagarna. Det är så mycket i skolan för tillfället att det faktiskt måste prioriteras. Vi har ett projekt på Copy Shop för tillfället, före och efter-bilder kommer nästa vecka!
emelie